Annemieke Jager en Christine Mulder winners veurleeswedstried

29-1-15

Van links naor rechts: Ella Dekker, Mariska Schouten en Allesse Eizinga (Buttinge), Annemieke Jager en Christine Mulder. Aachter Roelov Kuipers, Gerard van Klaveren en Doeke Duursma.  (Foto: Lenus van der Broek).

De eerste ‘Stellingwarver Veurleuspries’ is een sukses wodden. Zeuventien kiender en volwassenen deden 29 jannewaori an de veurleeswedstried mit. Ze bruukten daorveur eigen gedichten en verhaelen in et Stellingwarfs.

De pries is een gemientelike Stellingwarver pries van West- en Oost-Stellingwerf. De gemienten willen d’r op disse wieze graeg an mitwarken dat et Stellingwarfs in ere holen wodt. De orgenisaosie was in hanen van de biebeltheek Zuudoost Frieslaand. Ok de perveensie verstrekte een financiële bi’jdrege. De jury beston uut burgemeester Gerard van Klaveren (veurzitter), Doeke Duursma en Roelov  Kuipers. De aovend wodde prissenteerd deur jeugdbibliothekeresse Klaasje Herder van Oosterwoolde.

In de kattegerie individuele jeugd tot en mit 12 jaor wodde Annemieke Jager uut Berkoop eerste en in de kattegerie volwassenen Christine Mulder van Wolvege. In disse katttegerie kreeg Attie Nijboer (Oosterwoolde) de anmoedigingspries. In de kattegerie schoelen wodde OBS Buttinge van Oosterwoolde eerste. De gedichten wodden veurdreugen deur Mariska Schouten, Ella Dekker en Allesse Eizinga en schreven deur meester Wim Hunneman.

Volgend jaor wodt de Stellingwarver Veurleespries in de bieb van Oosterwoolde holen.