Stellingwarver verhaele-aovend in ‘t Kiekhuus

Vanwegens de eupening van LF 2018 hul museum ‘t Kiekhuus in Wolvege veurig jaor veur et eerst een Stellingwarver verhaele-aovend. Die sleug ommeraek an, zodat et museum dit jaor opni’j zoe’n aovend orgeniseert. Die aovend zal wezen op 25 jannewaori van 19.00 tot 22.00 ure.

Dit keer wo’n d’r verhaelen verteld deur een viertal schrievers en vertellers. Dat bin Jimmy Visser; zi’j vertelt over heur kienderjaoren krek nao de oorlog, doe ze opgruuide an de Karkstraote in Wolvege. Pier Postma zalvertellen over zien aeventuren die hi’j beleefde as zeune van een schilder. Koosje Hornstra vertelt verhaelen uut et onderwies. Roelof Bakker van et museum vertelt een verhael over de rutetikker. Die ston vroeger in de etalage om meensken te verleiden de winkel in te gaon. De verhaelen wo’n deurlopend verteld in de verschillende ruumten van ‘t Kiekhuus.

Kosten: vuuf euro, inkl. koffie of thee mit een himpien koeke.

183. De Splitting

D’r is een woonwiek in Wolvege daor Stellingwarfstaelige straotnaemen verwiezen naor netuurgebied Rottige Miente, westelik van Wolvege. Dit is De Splitting. Een splitting is een ongeveer zes meter briede geule in et vene. Vanuut die splitting koj’ dan an weerskaanten wiedergaon mit et turfstikken. Eerdere straoten uut die woonwiek in disse serie weren De Brogge (13), De Foeke (54), De Miete (82) en De Stoeke (142). (Foto en tekst: Johan Veenstra)

180. Tot kiekes

In meerdere Stellingwarver dörpen willen ze graeg daj’ nog es weerommekommen. Dit bod staot in Hooltpae aj’ daor de Stellingenweg oprieden zullen. In Noordwoolde staot Tot kiek es (nommer 39 in disse serie) en in Noordwoolde staot ok et bod Tot kiekes van Staotsbosbeheer (80). (Foto en tekst: Johan Veenstra)