Broggien eten

‘In mien kiendertied (om 1930 henne in Ni’jberkoop) gongen we morgens vroeg, as we bi’j oons thuus van ’t bedde kwammen, eerst te melken. We brochten de bussen nao de tied naor de diek en gongen dan broggien eten. Dat beston veur mi’j uut twie plakkies bolle mit botter of soms ien plakkien, mar dan mit een sjerpbroggien d’r bi’j. De plakkies bolle wodden in repies sneden, en die stipte ik dan in de thee. Dat vun ik oe zo lekker, beleg kreej’ ommes haost niet. Behalven a’k ziek was, dan kreeg ik sjem op brood. Mien heit en mem kregen een bollebroggien. Dat was een plakkien bolle mit daorop een plakkien roggenbrood. ‘k Heb ok wel es heurd dat ze argens eers, bi’jglieks op ‘e Miente, een bakkebroggien kregen. Dat was dan een beschuut mit een plakkien roggenbrood.’

A. Bloemhoff-Seinstra, Stellingwarver Spreukekelinder 2003