De Stellingwarver Veurleespries veur jong en oold

De Stellingwarver Veurleespries is een ni’je veurleeswedstried van Stellingwarver gedichten, liedteksten, vassies of kotte poëtische teksten veur jeugd en volwassenen. Disse pries is een gemientelike Stellingwarver pries van Oost- en West-Stellingwarf tegere. De gemienten willen d’r op disse wieze graeg an mitwarken dat et Stellingwarfs in ere holen wodt; de orgenisaosie is in hanen van de Stellingwarver biebeltheken.

Wie an disse biezundere veurleeswedstried mitdoen wil kan veur de veurweerden daorveur kieken op de webstee www.bzof.nl. Op de nationaole gedichtedag op 29 jannewaori 2015 lezen alle nommeneerden in de biebeltheek van Wolvege veur, aovens van half achte tot negen ure. Et wodt vanzels een groot feest, waorbi’j een deskundige jury de winners anwiezen zal!

DSC_3194, Sjoukje, Sierd en oorkonde

In 2013 wun Sjoukje Oosterloo uut Drachten, mar ofkomstig van Oosterwoolde, de Stellingwarver Schrieveri’jepries. De orgenisaosie van die gemientelike pries gebeurde tot en mit die keer deur een speciaol daorveur instelde warkgroep, en is daornao uutbesteded an de Stellingwarver biebeltheken. (Foto: Lenus van der Broek)