Eerste twie routegidsen ‘Fietsen door het stroomgebied van De Lende’ verschenen

DSC_0073  

Bi'j de Batten  a9  

De drie routes ‘Fietsen door het stroomgebied van De Lende’ laoten je van alle moois dat in et gebied te vienen is genieten! Foto’s: Geert Lantinga 

Vlak veur de jaorlikse sutelaktie van de Stellingwarver Schrieversronte verschenen de eerste twie dielen van de routegids ’Fietsen door het stroomgebied van De Lende’. Et dadde en laeste diel van disse biezundere fietsroutes verschient laeter dit jaor tiedens een biezundere prissentaosie. De serie wodt schreven deur Geert Lantinga van Wolvege, hi’j is kenner van et Lendegebied bi’j uutstek.  Et eerste diel van de serie gaot deur et gebied tussen Tronde en De Hoeve en is 40 km; et twiede diel beschrift de route tussen De Hoeve en Blesdieke en is 36 km. Diel 3 gaot deur et wesstelike diel van et stroomgebied van de revier en is 45 km. De routes sluten goed op mekeer an; et is meugelik om van de iene fietsroute veerder te gaon mit de volgende. De gidsen, die Nederlaanstaelig binnen, bin op busefermaot en tellen elk 64 bladzieden.  Ze bin veurzien van veul kultuurhistorische infermaosie en unieke foto’s. In de omslaegen, die as uutklapt wodden kund, bin gebiedskaorties van de routes opneumen.

Eerder zorgde Lantinga al veur de routegidsen ’Kuieren in en om Wolvege’ en ’Langs oolde en ni’je hooltpaeden’. Mit de Lende-routegidsen komt de suksesvolle serie van de Schrieversronte now op tiene. De stichting is van plan en geef in 2017 opni’j twie routegidsen uut.

De ni’je routegidsen kosten € 8,50 et stok en bin bi’j de grotere boekhaandels, tiedens de sutelaktie en bi’j de SSR in Berkoop te koop.