‘Omme duisterheyt der vergeteniss’ veur borgemeister Van de Nadort

Et eerste exemplaor van et spiksplinterni’je geschiedenisboek ‘Omme duisterheyt der vergeteniss’, mit de vier lezings van et symposium Oost- en West-Stellingwarf 500 jaor, wodde oflopen donderdag deur Schrieversronteveurzitter Klaas van Weperen uutrikt an borgemeister André van de Nadort van West-Stellingwarf. Dat gebeurde tiedens zien kennismaekingsbezuuk an de uutgever van et boek, de Stellingwarver Schrieversronte.

Et symposium wodde hullen in de meimaond van 2017. Meindert Schroor vertelt over de middelieuwse geschiedenis mit et oge op de greenzen van et gebied in die tied, Henk Bloemhoff brengt et pebliek bi’j de meensken uut de eerste vuuftien jaor nao de opdielinge in 1517 en geft ok ommedaenken an de schrieftael, Jelle Terluin brengt een mooi beeld van de grietmannen uut de femilie Lycklama à Nijeholt, en Michiel Herweijer gaot in op ‘e geschiedenis nao WO II. Hi’j beschrift daorbi’j een meerlaogige identiteit.

Et boek is een uniek en boeiend gehiel van lezings, ri’j an kaorten, tekenings en aandere plaeties. Fermaot: A-4, tal blz.: 80. Iene van de lezings is in et Stellingwarfs, de eren bin in et Nederlaans.

Foto: Sietske Bloemhoff