Tiedens Eupen Stal: Redmer Hoekstra en Sikko Mulder expeseren bi’j Schrieversronte

Vier weken lang expeseren Redmer Hoekstra en Sikko Mulder heur prachtige wark in de grote zael van et gebouw van de Stellingwarver Schrieversronte in Berkoop. Dat gebeurt allemaole in et kader van de jaorlikse tentoonstelling Eupen Stal. Ondertussen bin de eerste twie weken van Eupen Stal omme, en kan vaastesteld wodden dat vermoedelik deur et waarme weer et tal bezukers nogal tegenvaalt. Dat is slim jammer, want arg veul wark is echt de muuite weerd om te bekieken. Dat gelt zeker veur dat van Hoekstra en Mulder.

DSC_8056

Veul meensken bin slim onder de indrok van et biezundere wark van Redmer Hoekstra. Dat gelt niet alliend veur zien enorme fantesie, mar zeker ok veur zien beheersing van de tekentechniek. (Foto: Lenus van der Broek)

Redmer Hoekstra (1982) woont en warkt in Nieuw Balinge en zorgt mit zien tekenings veur een meer as prachtige bi’jdrege an Eupen Stal. In de katalogus vertelt hi’j o.e.: ‘Ik heb altijd van vervreemding en fantaseren gehouden, van dagdromen. Als kind had ik allemaal theorieën over hoe de wereld in elkaar zat en dit ontdekte ik op de kunstacademie opnieuw en kon het in mijn tekenen verwerken. … Wat is mijn werkelijkheid en in hoeverre bepaal ik zelf hoe deze er uit ziet? Zie ik het landschap in mijn hoofd? www.redmerhoekstra.nl

DSC_8055 (1)

Ok veur et wark van Sikko Mulder is veul wardering, zien verbeelding van et laandschop utert hi’j in knappe kompesisies mit een arg mooi gebruuk van kleuren. (Foto: Lenus van der Broek)

Sikko Mulder (1955) woont en warkt in Assen. In de as altied goed verzorgde Eupen Stal-katalegus zegt Mulder: ‘In mijn werk ga ik op zoek naar een letterlijke diepte, ontstaan door oude en nieuwe opgebrachte lagen met elkaar te laten versmelten.  Hierbij blijft de dialoog tussen abstracte en figuratieve vormen overeind.’ Deur verschillende technieken te gebruken komt mulder weer uut ‘bij het ritme van vormen uit het landschap. www.sikkomulder.nl

Deur et gebruuk van mit naeme beheurlik verschillende technieken én et gebruuk van kleur is de kombinaosie van et wark van Hoekstra en Mulder, toevallig of niet, een biezunder antrekkelike ‘bi’jkomstighied’ in et diel Eupen Stal bi’j de Stellingwarver Schrieversronte.