Snuffelkursus veur raods- en staoteleden

21-3-15, sn.k.

Schrieversrontedirekteur Sietske Bloemhoff vertelde an et begin van de morgen over de Snuffelkursus die de laeste jaoren deur heir stichting anbeuden wodt. De kursus is niet alliend bedoeld veur ni’je inwoners van de regio, mar ok veur ere interesseerden die graeg es wat meer van de Stellingwarver streekkultuur weten willen. (Foto: Lenus v.d. Broek)

21-3-15, sn.k.2

Veur de eerste inleiding over de geschiedenis van de Stellingwarven zorgde Geert Lantinga van Wolvege. De streekkenner bi’j uutstek maekte daorbi’j gebruuk van een prachtige powerpoint prissentaosie. Lantinga is ok kursusleider bi’j de kursus ‘Stellingwarfs veur beginners’. (Foto: Lenus v.d. Broek) 

Op de aldereerste veurjaorsdag van dit jaor wodde bi’j de Stellingwarver Schrieversronte in Berkoop een biezundere Snuffelkursus geven. Disse ien dag durende kursus was speciaol ontwikkeld veur de raodsleden van de Stellingwarver gemienten en veur de staoteleden van de perveensie. Negen slim interesseerde raods- en staoteleden gavven heur op en kwammen morgens om tien ure bi’j mekeer om mit te doen. De kursus beston uut een mooi anbod op et terrein van de geschiedenis (brocht deur Geert Lantinga), de tael (Henk Bloemhoff) en de laandschopsgeschiedenis (lezing deur Dennis Worst). Dielnemers weren slim enthousiast over wat ze te heuren en te zien kregen. Nao et gemienschoppelike broodeten kreeg de kursus nog een levendig vervolg in de omgeving van de Katspoele in Ni’jberkoop, mit een netuurexkursie onder leiding van Freddie de Vries.