Sophie Linde Bos wint fotowedstried

eerste pries 2015

De winnende foto van Sophie Linde Bos uut Steggerde

Sophie Linde Bos uut Steggerde  is de winner wodden van de twiejaorlikse  fotowedstried veur leerlingen van de Stellingwarver basisschoelen. De fotowedstried is een initiatief van de Stellingwarver Schrieversronte, de wedstried wodt om de twie jaor holen. De twiede pries wodde toekend an Thijs Jager van Berkoop, de dadde gong naor Anita Oosting uut Oosterwoolde. Veur basisschoele Buttinge van Oosterwoolde was d’r een eervolle vermelding. De opdracht was dit keer om een kenmarkende foto te maeken van ien van de revierties, beken, kenalen of sloden, die in Stellingwarf veurkommen. In een kotte tekst moest angeven wodden waoromme juust veur die foto keuzen wodde. Anita Oosting (groep 8, Buttingeschoele) hadde veur een mooie sfeerfoto van et broggien over de Boven-Kuunder bi’j Jardinge zorgd, wiels Thijs Jager (groep 3, de Tjongeling) prachtige, drievende tentakelachtige pompeblaeden in de Braandemeer op de foto zet had. ‘Die blaeden doen me an aliëns daenken’, vertelt Thijs. De eerste prieswinner Sophie Bos (groep 3, Triangel, Steggerde) vertelt bi’j heur mooie foto van De Lende dat et huus van heur omke vlakbi’j et reviertien in Else staot. Daoromme hebben heur heit en mem Sophie as twiede naeme Linde geven.

 

Thijs Jager

De twiede pries gong naor Thijs Jager uut Berkoop

De jury (Lenus van der Broek en Sietske Bloemhoff) vunnen een eervolle vermelding veur groep 8 van de Buttingeschoele van Oosterwoolde ok verdiend vanwegens et insturen een prachtige serie foto’s in en om Oosterwoolde.

De winnende foto’s zullen bi’jkotten publiceerd wodden in et Stellingwarfs tiedschrift De Ovend. Alle inzunnen foto’s bin te zien op de speciaole webstee veur hiemkunde in et basisonderwies www.stellingwerf-heemkunde.nl.

anita

De dadde pries gong naor Anita Oosting van Oosterwoolde