Stellingwarfs op podcasts veur jong en oold

Podcasts is de laeste jaoren beheurlik in opkomst. De hieltied meer meensken maeken daor –daankber – gebruuk van. Want ommes, ie kun zéls bepaolen wanneer aj’ naor een bepaold onderwarp luusteren willen, en ie hoeven niet op een tiedstip te waachten dat d’r op ’e radio of tillevisie ommedaenken veur is.  

Podcasts bin d’r in alderhaande soorten en ok de duur d’r van is hiel verschillend. Van boeken, luusterverhaelen, meziek tot ni’js en aachtergrondinfermaosie, soms kot en soms aorig lang van tiedsduur. Ok veul radiopergrammes kuj’ onderhaand weerommeheuren via een podcast.

De Stellingwarver Schrieversronte is al een schoffien doende mit de ontwikkeling van podcasts. De eersten daorvan bin plaetst op de webstee Stellingplus.nl, en daor kuj’ ze op twie menieren vienen: bovenan in de thuusbladziede en in de linkerkolom. Daor is mitien ok de onderverdieling te vienen.

An now toe bin alle uutzendings van et streekkulturele radiopergramme ‘In Twielochten’ plaetst, en et eerste wat langere verhael. Dat verhael gaot over de Stellingwarver struukrover van eertieds: Jan Hut.

D’r wodt warkt an meer podcasts mit verhaelen en boeken veur jong en oold, mar deur et coronavirus wo’n d’r op dit mement gien opnaemen maekt. Et plaetsen van ni’je podcasts zal daoromme nog even duren.