Stellingwarver Kienderboekeweke

Kommende woensdagmiddag 30 september gaot in de biebeltheek van Noordwoolde om twie ure de Stellingwarver Kienderboekweke uut aende. Dat gebeurt vanzels mit alderaorigste aktiviteiten veur de kiender! Om twie ure is in et eerste plak de biezundere prissentaosie van de podcast ‘Piepmoes en zien kammeraoden’, mit verhaelen van Sietske Bloemhoff. Die podcast is intied al plaetst op verschillende websteden, zoas de Kienderwebstee en de webstee veur Hiemkunde in et basisonderwies. Anslutend zal Femmie van Veen een tal verhaelen van de podcast veurlezen, zoas zi’j die ok op heur zo kundige en ansprekende wieze veurlezen het t.b.v. de podcast.

Mar d’r wodt op 30 september meer in et Stellingwarfs veurlezen, en dat gebeurt deur Kiena Bouwer mit verhaelen van et joongien Tomke en zien hontien Romke veur de ukken, en deur Grietje Bosma. Grietje gaot veur kiender van 7 tot 10 jaor veurlezen uut et boek ‘Pimmegien is groot’  van Lily Köhler.

Veur alle kiender die naor de verhalen luusteren kommen liggen d’r mooie kleurplaeten en  opdrachten  klaor. In de biebeltheek is ok een speciaole taofel inricht mit tal van Stellingwarver kienderboeken, en op een appat beeldscharm zal deurlopend de film ‘Daor klept de klokke weer’ vertoond wodden. Die film, die et biezundere verhael van de Stellingwarver geschiedenis rond 1500 vertelt, past vanzels goed in et thema ‘Geschiedenis’ van de kienderboekeweke van dit jaor. Tiedens de kienderboekweke gelt een mooi anbod van Stellingwarver kienderboeken; daorveur kuj’ terechte bi’j de Noordwooldiger bieb en de Stellingwarver Schrieversronte in Berkoop.

De Stellingwarver Kienderboekeweke is de dadde aktie van de Stellingwarver Boekeweken die in de plak kommen binnen van de sutelaktie.