Streektaelpries van et Dagblad van et Noorden veur de tiende keer uutrikt

1 meert 2015

De Stellingwarver schrievers Sjoukje Oosterloo, Johan Veenstra, Christine Mulder en Roely Bakker (v.l.n.r.) weren present in Roden, krek as Schrieversrontedirekteur Sietske Bloemhoff. (Foto: Lenus v.d. Broek)

De Grunninger Chris Kiel het de Streektaelpries 2014 wunnen in de kattegerie poëzie en proza. Et Stellingwarver ‘Van schossel tot slingerpad’, een keunstboek mit poëzie en beeldende keunst van drie Stellingwarver dichters en drie keunsteners dat deur de Stellingwarver Schrieversronte uutgeven wodde, was ok nommeneerd. Dat gul ok veur o.e. et Drentse ‘Strunen in de taoltuun’ van Abel Darwinkel, en de Grunninger app ‘Lassa dut bosschoppen’, van Esther en Kirsten Plomp in de vertaeling van Riemke Bakker. Bert Hadders en de Nozems wunnen in de kattegerie CD/DVD.

DvhN

Juryveurzitter Eric van Oosterhout lest et juryrappot veur. Naost him Roely Bakker en Christine Mulder; van heur en van Willem Jan Teijema bin gedichten te lezen in ‘Van schossel tot slingerpad’. (Foto: Lenus v.d. Broek) 

De jury nuumde ‘Van schossel tot slingerpad’ een arg mooi vormgeven boek, mit een biezunder goed op mekeer ofstemde inhoold van beeldende keunst en poëzie. Ok de veertig inbunnen boeken deur haandboekbienders wodde as positieve saemenwarking benuumd. ‘Een boek om vaeke in te kieken en van te genieten’, zo zee juryveurzitter Eric van Oosterhout. In et daegeliks leven is Van Oosterhout burgemeester van de gemiente Aa en Hunze; hi’j zet him mit riegelmaot arg in veur et behoold van de Nedersaksische streektaelen.

Uutdielbundel mit Stellingwarver bi’jdregen van Sjoukje Oosterloo en Johan Veenstra

Omreden et de tiende keer was dat de pries uutrikt wodde, wodde de bundel ‘De eerste pries’ uutdield aan alle bezukers van de middag. An die bundel konnen alle eerdere nommeneerden veur de pries mitdoen. In et boekien bin Stellingwarver bi’jdregen opneumen van Sjoukje Oosterloo en Johan Veenstra.

pebliek 1-3-15

Een overvolle theaterzael in de Winsinghhof in Roden. (Foto: Lenus v.d. Broek)

De bekendmaeking van de pries was tiedens een goed verzorgd kultureel pergramme in theaterzael de Winsinghhof in Roden.