Catch the Wind in ’t Stellingwarfs op nommenaosie in Plein 5!! Tip: stem d’r op as ’t even kan!!

Van 3 meert of tot 29 meie kuj’ de hieltied, van maendag tot vri’jdag, een ‘evergreen’ heuren, ommezet in iene van de streektaelen van Nederlaand. Dat is op Plein 5, Radio 5 Nostalgia. Ie kun elke weke stemmen op je eerste keur, via de poll op plein5.ncrv.nl. Wi’j roepen jim allemaole ommeraek op: doe mit en stem disse weke op Catch the Wind, et meraokels poëtische en wereldberoemde nommer van de Schotse zanger Donovan, en, hiel biezunder, speciaol uutvoerd deur oonze Stellingwarver troubadour Henk Bloemhoff in et Stellingwarfs. Donderdag zal d’r een fragment  van te heuren wezen in Plein 5, tussen 14.15 en 14.30 ure. Help mit om dit lied in et Stellingwarfs stevig op ‘e kaorte te zetten en stem de kommende weke op Vang de Wiend / Catch the Wind! Disse verkiezings bin misschien te winnen, en et is mooi as oonze regio goed naor veuren komt!

Op vri’jdag wodt de winner van de weke bekendmaekt. Dan kuj’ ok et hiele nommer dat in disse weke de meerste stemmen kregen het, nog es weer heuren. De volgende weken kommen d’r weer aandere dielnemers. De winners van de weke gaon deur naor de finale op Hemelvaortsdag, 29 meie.

image7, Henk

De vertaeling ‘Vang de Wiend’ maekte Henk Bloemhoff an et aende van de jaoren zeuventig. Hi’j schrift en zingt et liefst eigen wark, mar Catch the Wind dee him wel zo vule dat d’r een vertaeling kwam. In 2005 het hi’j et speciaol opneumen en uutbrocht op de cd Dag Stellingwarvers! Die is nog altied te koop bi’j de Stellingwarver Schrieversronte, mit bekende nommers as Waor de Lende, Makkinge en Vremde Ofgeunst. In de jaoren tachtig maekte Henk Bloemhoff tegere mit zien zuster Sietske, mit zangeres Renny Krediet en aanderen de lp’s Singeliers en In Twielochten.

Henk Bloemhoff is in 1966 as folksinger in et Engels begonnen en zong zodoende op zien achttiende al riegelmaotig Donovan-nommers as Catch the Wind, Colours, Universal Soldier en Josie. Hi’j zong daornaost ok al gauw Nederlaanstaelige nommers en ontwikkelde een repertoire in et Stellingwarfs. Logisch, want de tael die him et eigenst was drokte  et meerst en et makkelikste uut wat hi’j zingen wol en wat hi’j daor dan bi’j beleefde. Stellingwarfstaelige nommers van him die in de regio grote bekendhied kregen, weren o.e. Waor de Lende, Stellingwarver onzinnig draanklied, Hujjinge, Aarme Doeve, De groeten, tot kiek, Hille van De Langelille, Vremde Ofgeunst en Veurjaor.

De Stellingwarver Schrieversronte is slim bliede mit et ommedaenken dat Plein 5 mit zien uutzendings an de streektael- en kultuur van Nederlaand geft. Zo wodt ja de weerde van de streektael de hieltied meer onder de meensken bekend maekt, ok et laandelike pebliek. Et sluut prachtig an bi’j de doelen van de Schrieversronte.