Lovend juryrappot veur ‘Winterwille’

Zundagmiddag 30 meert wodde in De Boerderij naost de prachtige Fraeylemaborg in Slochteren de winner van de Streektaelpries van et Dagblad van et Noorden bekend maekt. In een goed verzorgd kultureel pergramme en een volle zael wodde nao et schoft et juryrappot van alle zeuven nommeneerden veurlezen. Et Stellingwarver kienderboek ‘Winterwille’ was daor iene van. Juryveurzitter Eric van Oosterhout, hi’j is burgemeester van de Drentse gemiente Aa en Hunze, gong naodat hi’j een uterst goed pleidooi hul angaonde et belang van streektaelen over tot et veurlezen van et juryrappot. De jury (mit as leden behalven Van Oosterhout o.m. Gerard Stout en Tonko Ufkes) vun van ‘Winterwille’et volgende:

Een Stellingwerver versie van het Okki en Taptoe winterboek voor kinderen. Afgestemd op de doelgroep tussen vier en twaalf jaar. Puzzels, natuur, liedjes, gedichten, voorleesverhaelties. Optimisme straalt van elke bladzijde. Heel afwisselend en een geweldige stimulans voor het Stellingwerfs, een voorbeeld voor de andere regionale talen. Een doe-boek.

Van Oosterhout gaf an dat de jury et verschrikkelik lastig vunnen had om een winner an te wiezen. D’r moest keuzen wodden uut poëzie, proza en boeken veur kiender. Et was et vergelieken van appels, peren en proemen, zo zee de juryveurzitter. De pries wodde uuteindelik uutrikt an de Drentse dichteres Suze Sanders veur heur boek ‘Veenbraand’.

In 2015 zal de Streektaelpries veur de tiende keer uutrikt wodden.

DSC_9097, 30-3-14, nom. Ww

Et juryrappot van de Streektaelpries van et Dagblad van et Noorden wodt veurlezen deur juryveurzitter Eric van Oosterhout. (Foto: Lenus v.d. Broek)

DSC_9093, Freylamaborg

Zes van de negen mitwarkers van ‘Winterwille’ weren naor Slochteren kommen. V.r.n.l.: Herma Egberts, Nanda van Gestel, Sjoukje Oosterloo, Christine Mulder, Sietske Bloemhoff en Xavière Kolk. Ok et dochtertien van Xavière was mitkommen. (Foto: Lenus v.d. Broek)