JOHAN VEENSTRA WINT STREEKTAELPRIES VAN ET DAGBLAD VAN ET NOORDEN!

Johan, mit juryveurzitter en bestuursleden

In de midden prieswinner van de Streektaelpries van et Dagblad van et Noorden 2015 Johan Veenstra. Links van him oold Schrieversrontebestuurslid Fettje Alten en Schrieversronteveurzitter Ype Dijkstra; an de rechterkaante juryveurzitter Eric van Oosterhout en Schrieversrontebestuurslid Geke Zanen. (Foto: Sietske Bloemhoff)

Een ommeraek mooie middag wodde et zundag 3 april veur de Stellingwarver schrieveri’je! Want in de mooie theaterzael Winsinghhof in Roden wodde bekendmaekt dat Johan Veenstra de Streektaelpries van et Dagblad van et Noorden wunnen het mit zien roman Een vrouw van ivoor.

Veur de pries weren zes boeken nommeneerd, zoas ok van de bekende Drents/Nederlaanse schriever Gerard Nijenhuis en de Grunninger schriever Jan Sybo Uffen. Veur de pries was een opvalend groot tal boeken in et Grunnings, Drents én Stellingwarfs instuurd. De jury was liekewel iendudig in zien besluut veur wie de pries dit jaor wezen zol: ‘Een vrouw van ivoor is een boek mit arg mooie verhaellijnen en dat biezundere meenselike verholings op een indrokwekkende meniere beschrift. Niet alliend inhooldelik is et boek arg goed, mar de schriever maekt ok op kundige wieze gebruuk van de prachtige menieren van zeggen in et Stellingwarfs.’

Johan Veenstra gaf in zien reaktie an slim bliede te wezen mit disse pries: ‘Ik had hier hielemaole niet op rekend, beslist niet, mar ik bin vanzels hatstikke bliede mit disse zo mooie pries!’

Veur Johan Veenstra was et de twiede keer dat hi’j disse belangrieke literaire pries wun. Zo wun hi’j in 2009 de pries mit zien roman Et geheim van de wiend. Beide boeken bin uutgeven deur de Stellingwarver Schrieversronte.

In ofwaachting

Juryveurzitter Eric van Oosterhout maekt de winner bekend.

Johan, bloemen

Veul lof veur ‘Een vrouw van ivoor’!

Johan, de pries

De pries bestaot uut een geldbedrag van € 1001,00.

Johan en Erik Harteveld

Ceremoniemeester Erik Harteveld kondigt Johan Veenstra an veur zien reaktie op et winnen van de pries.

Johan, toespraole

Johan Veenstra reageert op et winnen van de literaire pries.

Johan en Ype

Uteraord weren d’r veur de prieswinner ok fielsetaosies van Schrieversronteveurzitter Ype Dijkstra.

(Foto’s: Sietske Bloemhoff)