Kommende donderdag: opni’j twie routegidsen

P1010887, Drents-Friese Woold

Fietsen in en om Appelsche (Jan Koops)

Afbeelding18, pad Hooltpae

Langs oolde en ni’je hooltpaeden (Geert Lantinga)

Kommende donderdag verschienen d’r bi’j de Stellingwarver Schrieversronte opni’j twie routegidsen. Jan Koops van Oosterwoolde schreef een prachtig fietsroute om Appelsche henne, mit as titel In en om Appelscha. De route komt deur historisch interessaante dörpsgebieden van Appelsche, mar gaot ok deur et Fochtelervene, deur Veenhuzen en de Kaele Dunen. Omreden de tetaole lengte van de fietsroute goed 60 km is, het Koops meugelikheden in de gids angeven om de route te verkotten. De routegids geft behalven de route zels ok veul infermaosie over de gebieden daor aj’ al fietsende langes kommen en is veurzien van prachtige foto’s. De gids is Nederlaanstaelig, telt 32 bladzieden en gaot € 7,50 kosten.

Toegeliekertied verschient ok de ni’je routegids Langs oolde en ni’je Hooltpaeden. Geert Lantinga zorgt mit disse gids opni’j veur een unieke kuier; dit keer deur mit naeme de bossen en paeden van Hooltpae en Ni’jhooltpae. De kuier gaot langs plakken daor aj’ gewoonlik niet zo gauw terechte kommen zullen, en lat opni’j zien hoe prachtig Stellingwarf is. In de gids vertelt Lantinga over de slim interessaante historie van et gebied, mar het ok ommedaenken veur de netuur. Ok disse routegids is Nederlaanstaelig, wodt 64 bladzieden dikke en gaot € 8,50 kosten.

In 2015 geft de Stellingwarver Schrieversronte opni’j twie routegidsen uut. Iene beschrift een arg mooie route in de omgeving van Haulerwiek en Waskemeer, de ere de interessaante omgeving van Noordwoolde. In 2016 zullen mar liefst drie gidsen uutgeven wodden. Et gaot dan om drie gidsen mit routes langs en in de naoste omgeving van de revier De Lende. Veur disse drie routegidsen zal ‘Lendekenner’ Geert Lantinga zorgen gaon.

In de serie verschenen eerder De buurtschappen van Oosterwoolde, Wandelen rond Wolvega en Taalfietstocht rond Berkoop.