Kursus Stellingwarfs in de lift

Foto’s: Lenus v.d. Broek

Oflopen maendagaovend gong in et Comprix College in Oosterwoolde de kursus ‘Stellingwarfs veur beginners’ uut aende. Mit mekeer acht meensken volgen dit keer de kursus, iene van de dielnemers was liekewel de eerste aovend verhinderd. Tiedens de beginnerskursus is d’r mit naeme ommedaenken veur et schriftelik gebruuk van de tael, mar ok veur et praoten d’r van. Daornaost wodt d’r over de tael en de oorsprong d’r van uutleg geven.

De kursus Stellingwarfs zit wat et tal dielnemers angaot aorig in de lift. D’r bin jaoren west dat de kursus niet deurgong vanwegens te min belangstelling. De laeste jaoren blieken de hieltied meer meensken graeg meer mit et Stellingwarfs ‘doen’ te willen, en dat is o.e. te marken an de grotere belangstelling veur de kursus.     

 De kursusleiding bestaot dit keer uut Ageeth Bos (Steggerde), dr. Henk Bloemhoff (Oosterwoolde) en Mark van Veen (Wolvege). As ofsluting is d’r in et veurjaor een exkursie in een Stellingwarfs netuurgebied o.l.v. Freddie de Vries uut Hooltpae.