Piepmoes in Ooldelaemer

  

Piepmoes in de schoele van Oolde- en Ni’jlaemer:  verhaelen, meziek, daans en expressie deur en mit Lianne Jacobs en Sietske Bloemhoff (foto’s: Lenus v.d. Broek) 

De hiele weke was De Lamer, de schoele van Oolde- en Ni’jlaemer, in de weer mit de Stellingwarver tael en streekkultuur. Vri’jdagmorgen was de ofsluting van die weke mit o.e. een prachtige veurstelling van alle leerlingen van groep 1 t/m 5. In de hal en bi’j de lekaolen was butendat een grote tentoonstelling inricht waor een goeie indrok kregen wodden kon van wat d’r die weke allemale deur de leerlingen verzet is. Veur de tentoonstelling en de veurstelling was vri’jdagmorgen arg veul belangstelling.

  

Waeterbesies en geschiedenis in ‘De Lamer’ (foto’s: Lenus v.d. Broek)

Tiedens de weke was d’r elke dag veur een aander thema keuzen. Zo kwam op maendag et Stellingwarfs an de odder en wodden d’r verhaelen veurlezen en gedichten schreven. Bi’j et thema geschiedenis was d’r o.e. ommedaenken veur de klokkestoel van Ni’jlaemer en bi’j et thema over grond en bojem wodde d’r an grondonderzuuk daon. Op donderdag was d’r alle andacht veur et waeter in de omgeving. Arg interessaant was de exkursie mit Henk Jager van It Fryske Gea die de kiender o.m. deur et gebruuk van schepnetties zien leut wat d’r allemaole in een sloot ommekropt en zwemt…

Piepmoes op vekaansie

  

‘Waeterbesies in de Braandemeer’ en: ‘Gao ie mit, gao ie mit naor De Lamer, want daor gao ik naor toe / Gao ie mit, gao ie mit naor De Lamer en ie meugen zeggen hoe!’ (Foto’s: Lenus v.d. Broek)

Bi’j alle vier thema’s van disse Stellingwarver weke weren d’r anslutende verhaelties schreven over de ondernemende Stellingwarver moes Piepmoes. An de haand van die verhaelties gong daans- en expressiedocente Lianne Jacobs uut Appelsche de verhaelties mit de jongste leerlingen uutbeelden mit daans en meziek. Vri’jdagmorgen wodde ien en aander in een speciaole veurstelling an de oolden en ere belangstellenden prissenteerd. Et was bijzonder om te zien hoeveul de leerlingen in een peer daegen tied heur eigen maekt hebben, zodat d’r dan ok hiel veul lof en applaus veur alle kiender was. Et projekt wodde ontwikkeld deur Lianne Jacobs uut Appelsche, tegere mit Sietske Bloemhoff van de Stellingwarver Schrieversronte.

Ok veur de ooldste leerlingen was d’r tiedens de weke een speciaol daans- en expressieprojekt o.l.v. Lianne Jacobs. Die veurstelling is te zien op de aovend van de Stellingwarver Dag op 1 juli in et dörpshuus van Ooldelaemer.