Rabobaank geft € 1.000,- subsidie veur boek

Auteur Frans Wuijts nemt de symbolische cheque in ontvangst van Gerrit Boes van de Rabobaank. In de midden Schrieversrontedirekteur Sietske Bloemhoff

De Stellingwarver Schrieversronte kreeg kotleden een bi’jdrege van € 1.000,-  van et Koperaosiefoons van Rabobaank Heerenveen-Zuidoost Friesland uutrikt. Et bedrag is bedoeld veur et meugelik maeken van de uutgifte van et boek ‘De raadselachtige gemeentewapens van Oost- en Weststellingwerf’, dat schreven wodt deur Frans Wuijts van Berkoop.
Uteraord bin de meensken van de Schrieversronte slim bliede mit dit mooie subsidiebedrag. ‘As zokke initiatieven as die van de Rabobaank, mar ok die van ere foonsen niet bestaon zollen, zol et verhipte lastig wodden om biezundere boeken uut en over de eigen regio uut te geven,’ zo geft Sietske Bloemhoff an. Intied hebben ok ere foonsen een bi’jdrege toezegd veur dusse uutgifte, zoas de Stichting Herbert Duintjer Fonds en de Kattendijke/Drucker Stichting. Et doel is dat et boek op vri’jdagaovend 8 september prissenteerd wodt.