Sutelaktie 2012 begint goed!

Sutelaktie 2012 begint goed!

Maendagaovend 27 augustus was de eerste in een riegel van zes sutelaktie-aovenden die de Stellingwarver Schrieversronte ok in zien jubileumjaor orgeniseert. Zoe’n 22 vri’jwilligers gongen mit noflik sutelweer op pad in de dörpen Blesdieke en Wolvege. Toppers in de verkoop weren, zo dee nao ofloop blieken, et krek verschenen boek De dörpen van Stellingwarf in oolde beelden en de Stellingwarver Spreukekelinder. De opbrengst was disse eerste aovend mitien al goed, d’r wodde veur een kleine € 3.000,00 verkocht. Woensdagaovend is de twiede sutelaovend, ok die is in Stellingwarf-Westaende. 

Sutelder Jannes Westerhof (links) en boekebak-klaormaeker Hendrik Betten inspekteren nog even de bakken. (Foto: Lenus van der Broek)

Sutelders Pieter Dijkstra (links) en Marten Vonk doen heur eerst nog even tegoed an wat lekkere bolties veurdat ze de streek op gaon. (Foto: Lenus van der Broek)

Onder anvoering van Schrieversronte-veurzitter Ype Dijkstra blaost Titia Bijwaard op de suteltoeter en kan de sutelaktie 2012 uut aende gaon! (Foto: Lenus van der Broek)

Op een peer nao alle sutelders van maendag 27 augustus; op de veurgrond Koop Oosterloo van Wolvege, die veur de routes en indieling van de ploegen zorgde. (Foto: Lenus van der Broek)