Sutelaktie 2013 ofsleuten

Goeie sutelaktie Stellingwarver Schrieversronte

Mit een prachtige opbrengst van krapan € 14.500,00 wodde woensdagaovend 11 september de jaorlikse sutelaktie van de Stellingwarver Schrieversronte ofsleuten. Dat ofsluten gebeurde neffens tredisie mit et blaozen op de speciaole suteltoeter. Dit keer was die eer veur iene van de ni’je sutelders, en dat is Willie Donker uut Ooldehoorn.

Op de laeste aovend wodde d’r suteld in Appelsche, de sutelders hadden spietig genoeg wat last van regenbujjen mar zetten ondaanks dat toch deur en verkochten goed.

Toppers in de verkoop van de sutelaktie van dit jaor weren de Stellingwarver Spreukekelender, ‘Et Stellingwarver voegelboek’ van Freddie de Vries en Ruurd Jelle van der Leij en de routegidsen ‘Wandelen rond Wolvega’ en de ‘Taafietstocht rond Berkoop’. Ok ‘Mit et waeter veur de dokter’ van Johan Veenstra  en ‘Bij de bek af’ van Karst Berkenbosch wodden arg goed verkocht. Dit jaor bleek d’r opni’j flink wat belangstelling veur de Stellingwarver kienderboeken. De sutelaktie leverde de Stellingwarver Schrieversronte butendat een mooie groep ni’je leden op.

An et aende van de laeste sutelaovend bedaankte direkteur Sietske Bloemhoff uut naeme van et bestuur alle vri’jwilligers (roem 80 personen) die de jaorlikse sutelaktie meugelik maeken.