Veul enthousiasme veur kursus laandschopsgeschiedenis

De kursus Laandschopsgeschiedenis, die op et mement veur et eerst holen wodt in Else, is ondertussen op ‘e helte. Veur disse ni’je kursus bliekt veul interesse en wodt deur de twintig dielnemers ommeraek wardeerd. De kursus is ontwikkeld deur drs. Dennis Worst uut Oosterwoolde i.s.m. de Stellingwarver Schrieversronte. Et doel is dat de kursus laeter nog in (veul) meer Stellingwarver dörpen geven wodden zal.

De kursus bestaot uut een viertal aovenden, waorbi’j et veural om de geschiedenis van et laandschop in en om et dörp henne gaot. De dielnemers leren tiedens de kursus et laandschop as et waore te ‘lezen’ en kommen zo meer an de weet over et ontstaon van heur dörp. Tiedens de kursusaovens kommen dan ok onderwarpen an bod as de ontstaonsgeschiedenis van et laandschop, de dörpsgeschiedenis, de veldnaemen in en om et dörp, mar d’r is ok ommedaenken veur de netuurgebieden.

Oflopen zaoterdagmorgen gongen de kursisten o.l.v. Dennis Worst op ‘e fiets d’r op uut, en wodde et lekaole laandschop op die wieze veerder verkend. Op de onderstaonde foto’s onderzuken kursisten en kursusleider  n.a.v. een kaorte de bojem an de Duustereweg bi’j Else.

P1010138, Dennis, 2

P1010141, Dennis, 4

P1010143, Dennis

Veur de foto’s zorgde Jan Koops uut Oosterwoolde.