Mooie bi’jdrege van Serge Epskamp an Drents lietiesfestival

Van twie van de negen lieties die uutkeuzen binnen veur de finale van et Drents lietiesfestival schreef Serge Epskamp uut Zaandhuzen de meziek. Et gaot daorbi’j om de meziek van et lietien ‘Kledder’, dat zongen wodt deur Annemiek Drenth, en waorvan Ria Westerhuis de tekst schreef, én om de meziek van ‘Zun in de snoet’. Dat lietien wodt zongen deur Thyan Drupsteen, zi’j is de dochter van Delia Bremer die veur de tekst van et lietien zorgde.

De finale is op donderdag 9 meie, en zal aovens uutzunnen wodden op RTV Drenthe. Serge Epskamp begeleidt tiedens die finale niet alliend Annemiek Drenth, mar ok, tegere mit Rob Zandgrond en Ruud Fieten, Thyan Drupsteen. Aorig is dat niet alliend Serge, mar ok Rob Zandgrond en Ruud Fieten in oonze omkrieten niet onbekend binnen. Krek as Serge deden ok zi’j mit an Stellingwarfpop; tegere vormen Rob en Ruud et niet onbekende The Jetfarm. Butendat begeleidde Rob Zandgrond doe ok zangeres Sietske Sietsma en zi’j wunnen doe de twiede pries.

Alle negen uutkeuzen lieties veur et Drents lietiesfestival bin now al te heuren op de webstee van RTV, en d’r kan butendat ok now al op die lieties stemd wodden.

Et festival wodt orgeniseerd deur et taelinstituut Huus van de Taol, de Drentse kollega’s van de Stellingwarver Schrieversronte.